De wagon van de wapenstilstand

Replica van de wagon waarin maarschalk Foch (F), admiraal Hope (GB) en de staatsminister Erzberger (D) de wapenstilstand tekenden die 91 jaar geleden een einde maakte aan de Eerste Wereldoorlog. De echte wagon werd in 1945 vernietigd in opdracht van Adolf Hitler. De replica staat in het Musée de l’Armistice in Compiègne (tenenkrommende website alert). Volgens een communiqué van Elysée zat Sarko op 11/11 om 11:11 naast maarschalk Foch (laatste flauwe Sarko-’ik was erbij’-grolletje, beloofd).

Foto: Ecololo

382 Responses to “De wagon van de wapenstilstand”

  1. Francois Says:

    Laatste? Moet jij nog ns goed kijken op de foto "Ach, Madame Aïach" (hoofdstuk 27) Buiten beeld staan ook nog heel veel mensen hoor…" van de IP-presentatie. Net voor dat fraaie 3tal dames, achter de hangtafel. Daar staat ie ook hoor. Zn hoofd net achter de zoute stengels en je kan aan Joustra zien dat hij denkt: hm, Mr Le Pré wordt kaal op zijn achterhoofd…

  2. Olivier van Beemen Says:

    Over beslissende momenten in de wereldgeschiedenis gesproken inderdaad :-)

  3. Oscar Says:

    Dat moet knap vervelend geweest zijn daar in die natte loopgraven. Al die modder op je laarzen, je kan ze blíjven poetsen!! Om gek van te worden! Maar goed dat ze dat herdenken hier in Frankrijk. Ik kom zojuist van een soort bingo / herdenkingsavond in de lokale PMU bar. De locals zouden goede figuranten zijn in een film over '14-'18.

Reageer

*